Összes oldalmegjelenítés

2011. október 29., szombat

Az igazi ajándék

Sok minden tehet egy napot különlegessé. Az emberek, akikkel találkozol aznap, beszélgetsz, dolgozol, vagy valamilyen élményben veszel részt közösen. A természet, ami a csodás színeivel lenyűgöz. A napsütés, ami néha olyan jólesően süt, hogy nem is érted, miért nem lehet minden napon ilyen. Na és persze az állatok, akik mind egy-egy külön egyéniség, még ha látszólag néha nagyon hasonlónak is tűnnek. Egyik kedves, másik kicsit morcos, puha, vagy csipkedős, okos, vagy butácska, külön-külön a maga módján.
A mai nap különlegessége igen összetett, mert minden volt benne az előbbi felsorolásból. Kezdve a reggeltől gyönyörűen ragyogó nappal, amit ember és állat ma biztosan egyaránt élvezett.

Jöjjön egy kis színkavalkád, nem is tudnám megnevezni:
Sárga-kék-barna -fekete, ami egész nap jelen volt, néha itt-néha ott:
Bordó színjáték, néhány helyen:
Sokféle  madár került ismét a kezeink közé, majd távoztak tőlünk egy csillogó gyűrűvel a lábukon:
A vörösbegyek egyénisége a szemük körüli gyűrűk eltéréséből is fakad. Ennek egészen fehér, a másiknak alig láthatóan.
Egy elkésett barátka, szereti ezt a kubikot, hova is sietne?
Függőcinegéből mára is jutott, a kisgyerekek, a régi és remélhetőleg új gyűrűzők nagy örömére.
A kékcinkék ma igen harciasak voltak a hálóban és a kézben egyaránt, Gábor mesélhetne róla!
Fekete rigók párban, lehet, hogy amúgy nem is ismerik egymást!
Ez a sok szépség azonban ma második helyre szorult, mert láthattam  egy igazi ajándékot. Amit valószínűleg a szeretet és talán a köszönet indított útjára. Nem holmi ékszer, vagy sokra képes telefon, amit tíz perc alatt megvesz valaki a másiknak, hanem egy saját készítésű madár, amiben benne van a szív, a lélek, és a mai világ talán legdrágább és legértékesebb kincse, az idő, amit egy számunkra valamiért kedves emberre szánunk.

Olyan jó, hogy létezik ilyen még!!! Nagyon örülök, hogy ott lehettem, ahogy előkerült az egyik gyűrűzőzsák mélyéről ez a nem mindennapi igazi ajándék! Szerintem az egyik legszebb Kékcinege, amivel találkoztam. Ráadásul nem is csíp!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése