Összes oldalmegjelenítés

2012. június 9., szombat

Mártélyi bemutatkozás

Most alakuló egyesületünkkel megtörtént az első nyilvános bemutatkozás. Sátrat, pontosabban lessátrat és területet foglaltunk a Mártélyi Hédi söröző előtt, a fák alatt. Feladatunk a Föld lakóinak meggyőzése arról, hogy a madarászat nem holmi kinevetendő dolog, hanem egy olyan tevékenység, melyet nagyon komolyan is lehet venni, miközben szórakoztató, szép és akár művészi elfoglaltság is lehet.

A cél érdekében bevetettük tagjaink által használatos összes madármegfigyeléshez, gyűrűzéshez használatos eszközünket, a kihelyezendő odúkból néhányat. Dekorációként és gondolatébresztésként a söröző kerthelyiségében jól mutattak Győri Zoli Kiss Edina fotói és pár festmény tőlem.

Azt hiszem, akik eljöttek erre a rendezvényre, túl a délelőtti "Te szedd!" akción, hasznos információkat kaptak madárbarát kert, madárvédelem területén.Szívesen próbálták ki a teleszkópot, bemásztak a lessátorba, ami számomra is tartogatott egy két meglepetést. A fényképezőnek előre kialakított helye van, ami eső esetén is elég jól véd. Elgondolkodtam, hogyan is kell a bent lapuló fotóst elképzelni, mikor órákon keresztül egy helyben várja azt a pillanatot, amikor egy madár éppen valami akcióban pont előtte pózol majd.
Olyan lehet ez, mint valami kívánság, melynek beteljesedésére  vár valaki akár évekig is, majd mikor elérkezik, valami óriási öröm árad szét benne, s egyben újabb és újabb hasonlóan elkapott pillanatra vágyik. Szerintem vannak, akik ezt nem érthetik .
A magam részéről 99.89%-ban lehetetlen, hogy én valaha is egy sötét erdő mélyén egyedül ücsörögjek a hajnalt várva egy hasonló sátorban, ( csak úgy nem és kész!!!!) de azt eltudom képzelni, milyen pillanat lehet az a bizonyos! No és nem tekintem bolondnak, aki erre vágyik. Pár éve még lehet, hogy ezt gondoltam volna róla. :)
Jó volt, ahogy összedolgozott a csapat, örülök, hogy én is a tagja lehetek!
Azóta eltűnt a kedves piros biciklim, majd meglett, de ez már egy másik történet! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése