Összes oldalmegjelenítés

2012. június 21., csütörtök

Csak úgy szólok!!!!


Újra akcióba lendült a VTE ( Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesület) , hiszen a MME csongrád megyei csoportjának gólyagyűrűző programját Vásárhelyen is megszervezték. Igaz, nem először, de így egyesületként igen. Csak úgy szólok!!!Én csak a program felén vettem részt, ami a Rárósi utcán, a Növényvédő állomás kéményén fészkelő gólyacsaládot érintette. Messziről szemlélve a kis gólyák átlagosnak tűntek méretben és küllemben egyaránt. Igen, ha elmegyünk egy fészek alatt, kb. ez a látvány fogad.

Két madarász közelítette meg a fészket, létrával és a tetőre mászás után még egy kis kéménymászás következett. Mikor odaértek, meglepő volt, hogy a kis gólyák a férfiakhoz hasonlítva már nem is olyan kicsikék. Némi csapkodás után az egyiket sikerült a zsákba tenni, amiben biztonságosan leeresztették a kémény aljához, majd a tetőn át a földre került a népes gyereksereg közepére.
Ha valaki azt gondolná, hogy a fehér gólya fedőnevet viselő faj egyedei tiszták, óriásit téved. Mindkét kicsire ráfért volna egy nagy fürdetés, a szürkévé vált tollruha tisztítás és alapos lábmosás. Ehelyett most egy-egy fekete színű műanyaggyűrűt kaptak, amire akár a VTE felírat is felkerülhetett volna, hiszen ez az első 2 illetve 5 kis gólya a csoport életében. ( A másik 3-ról lemaradtam, de nem lehet minden a miénk!)
  Lehet, el is kellene nevezni őket.Sajnos a nemüket nem igazán tudom, bár szerintem nem is állapítható meg még ilyenkor. De javasolnám az első kettőnek a Gólya Gréta és Gólya Gábor nevet, csak úgy hirtelen felindulásból. :)
Sok sikert gólyácskák, sikeres utat Afrikába és várunk vissza a kubik köré "egyszer-kétszer"!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése