Összes oldalmegjelenítés

2012. június 24., vasárnap

Irány Darány?


 A mai bejegyzésben egyetlen kapcsolat lesz a Darányban rendezett gólyalesők 6. találkozója és a Vásárhelyi téglagyári kubikok között, és ez Gábor. Ő vette az irányt ezen a hétvégén épp a hálóállítás időpontjában Darány felé , de előbb, az utolsó hálóösszegyűjtésnél kitalálta, hogy áthelyez néhány dolgot. Nádi sármány, igen kedvelem:

Mondanom sem kell talán, a szokásos egy órás hálóállítás helyett két órásra nyúlt a program a nagy melegben, miközben gólyás Gáborunkat sűrűn emlegetve a bokrok alját vizsgálgattuk. Elképzelem azt a pillanatot, mikor hősünk megpillantotta a tehénfejős telefonján azt a tömérdek nem fogadott hívást, amit a munka közben őt emlegetve tettünk, hátha így segíteni fog a bújócskában. Látjátok ezt a .......mosolyt????
De vége! Elég ebből! Ma reggel minden hálóhelyről mini térképet készítettem és minden mozdulatát figyeltem,mikor összeszedtük őket, azokat a bizonyos helyeket csillaggal jeleztem. Persze ha a héten a fent nevezett B.G. elmegy és máshova helyezi át, azért már nem vállalok felelősséget!!!!
Íme, aki hallja adja át! Remélem sikerül eligazodni, legközelebb viszem a kis kártyákat és ha valamelyiket átrakjuk, át lehet X-elni. :)

Néhány faj ízelítőül: Egy kis zöldike, amit csicsörkének gondoltunk, míg Erna nem látta.
 Reggel egy kékcinke, aki nagyon cuki volt, a kékek még csak a farkán és a szárnyán látszanak, a feje szürke.
 Újabb kék: két  szajkó toll, megtudtam, hogy a sűrű csíkozás a hímé, a ritka pedig a tojóé. Szeretnék egy ilyen tollat, ki tudja milyen rég óta. Amióta láttam képen ezt a madarat.
Volt egy fürge gyík tetem, ami szintén elkékült.
Ez a barátka olyan kopott volt, hogy nem tudni, tojó, vagy hím az illető, de már nem fiatal.

Mára ennyit! Mindenki menjen el gyűrűzésre gyorsan, aki még nem volt, biztosan nem bánja meg!!!!
www. zoldkapocs.hu    -   madarászsuli   - itt vannak fenn az aktuális időpontok    :)))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése