Összes oldalmegjelenítés

2012. május 30., szerda

Az agyagruha


Egyáltalán nem volt biztos, hogy sikerül gyűrűzni a hétvégén, olyan szeszélyes volt az időjárás. Kezdetben, mintha minden ellenünk játszott volta, a szél, a felhők, az a pár csepp eső. De azért úgy tettünk, mintha egyértelmű lenne, hogy nem marad el ma sem a madarász program.

Gáborral a hálóállítás általában emlékezetes( jelzem a negatív élmény is élmény!!!) Hiszen az ember miután becipelte a zsákokat, iparkodhat a hálóállítások között, mert valamiféle verseny van a  másik hálóállító csapattal, akiknél természetesen gyorsabbnak kell lenni.
A nagy sietségben persze történik ez-az. Pl. a nádasban a vízzel teli lyukba villám sebességgel kell a karót beleállítani, lefröcskölve közben a másik ruháját, hogy egész délután látható legyen az a jó minőségű kubiki agyag, amiből elődeink még téglát készítettek. Lehet, hogy nem is mosom ki azt a ruhát, inkább kiégetem.
Miután nem húztunk szét egyből a szél miatt, volt idő egy kis odú vizsgálatra. Közben jó párszor felrepült a nádasból két bölömbika :) A képen ott van az egyik, csak keresni kell!
Jó volt a másnap reggel is, mert bagoly, karvaly poszáta, balkáni fakopáncs akadt a hálóba, akinél hangosabb madarat nem is ismerek gyűrűzés közben. Mindenbe bele akart szólni!

Újabb gólyatöcsök próbáltak volna leszállni a tavakra, állítólag a 47-es mellett költenek. Színesítette még a reggelt egy ott éjszakázó férfi, aki kedves lágy hangon érdeklődött: "Oszt minek köll az a gyűrű a lábukra?" Lehet belép majd idővel az egyesületbe, most ismerkedik a madarászás alapfogalmaival, a madarak költési szokásaival.
Sajnos a jelenléti ívet elfelejtettük aláíratni vele, remélem jön még, csak ne legyek egyedül!
Gyűrűzésben megfáradt kisposzáta.
És még mennyi szépség egy helyen!!!! (Teli lehet tojással.)
Ha keresed, de nem találnád: Kubik utca 16. szám :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése