Összes oldalmegjelenítés

2012. május 13., vasárnap

Elmaradások pótlása


 Nem egyszerű két héttel ezelőtti gondolatokat felidézni, de szerencsére lett néhány fotó, melyek önmagukért is beszélnek. A Fehér tó központi helyet foglalt el ezen a hétvégén, hiszen nem csak gyűrűzni, hanem terep madarászni is erre mentünk. Volt előtte egy kósza gondolatom, hátha meglátom a rózsás gödényt, ami időnként megjelenik erre, ezért titokban az eget kémleltem, hátha éppen  most. Nyáron mikor megláttam a tengerpartról, olyan volt, mint három szobor akiket beleállítottak a törpe méretű sirályok közé. Akkor nem repültek fel, pedig szívesen megnézném röptében is biztosan hatalmas.
No, azért volt élmény enélkül is, mert igen sok madár akadt a hálóba, köztük az idei első törpegém. Olyan pici volt a zsákban, alig ismertük meg, melyikben lehet.
A barkósok most is kellemes meglepetés voltak, mikor jönnek már végre a kubikba nekünk?
A rozsdás csukot párban sikerült befogni, a lányok szívesen vállalták a kézben tartást a fotózáshoz és egészen élvezték a természetet.
Még madarat is sikerült kiszedniük a hálóból! :)

A bárányok megunhatatlan téma!
Jó kis nap volt, akár a következő, ahol a Gulipánok olyan közel repültek el felettünk,és szálltak le elénk, mint nekem még soha. Bemutatták kaszáló tudományukat, amivel a vízből képesek kiszedni a táplálékot. Gólyatöcs, a Magyarországon előforduló három szerkő, kormos, fattyú és fehér szárnyú, mind erre repkedtek, mintha csak bemutatót tartanának fajismeret bővítésre. Majdnem minden tavon, ami le volt engedve a parti madarak sétálgattak, ücsörögtek. Jó is lenne, ha nem lenne minden tónál, mint egy őrszem a piroslábú cankó. Hihetetlen érzékenységgel veszi észre a közeledő lépteinket és hangos riasztással köröz a többi felett. Nem is értem, miért a természetvédelmi őröktől kell engedélyt kérni? Inkább legközelebb nekik kellene előre szólni, hogy jövünk és nyugi szeretjük őket. A gólyatöcsök, kis lilék, pajzsos cankók és bíbicek csoportja egészen jól bevárt minket, ők nem olyan félősek.
 A következő történetben a fülemülék éjszakájáról lesz szó, ilyen szép volt a hold aznap este és persze a kubik az a kubik! :) :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése