Összes oldalmegjelenítés

2012. május 23., szerda

A varázslatos kubik


A hétvégi madarászatot nagy izgalom és várakozás előzte meg, jó lenne fogni valami különlegeset, mert már régen volt extra madár a hálóban . Egészen sokan szurkoltunk ennek, hiszen gyönyörű volt a délután, sokakat kicsalt a kubikba. Gyerekek, felnőttek, napozó nénik, akik lehet, hogy egy strandot kerestek, de ki volt téve rá a megtelt felírat, így meglepő módon a gyűrűzőasztal szomszédságában barnulgattak. Lehet, hogy jövőhéten megérkezik a vízibicikli kölcsönző is? Vagy a hot-dog árus?

Ki tudja, ez a hely mindenkit elvarázsol. Megérkezett Imi is a 10 darab szendvicsével, és a kesztyűvel, amit kifejezetten tövisszúró gébicsek fotózására hozott. Meglepett a magabiztossága, de miután sorra jöttek a hálóból a gébicsek, rá kellett jönnöm, kell az élethez egy kis egészséges önbizalom. Mindig tanul az ember! No és persze mindenkitől! Akár a blog címe is lehetne Imi és a gébicsek.:)
Örülök, hogy újabb madarászjelöltek látogattak ki a kubikba, igaz, hogy egy órás kalandozás után, de mégis megtalálták ezt a helyet és nagyon tetszett nekik, amit láttak. Még szép!!!Kis poszáta, fülemüle, barátposzáta, foltos és cserregő nádiposzáta, nádirigó, tövisszúró gébics akadt a hálóba, remélem nem hagytam ki senkit! Melyik volt a különleges, nem tudom, de szép délután volt! :)

 A másnapi Fehér tavi kirándulás több új fajt is hozott számomra. 18 bütykös ásólúd, sárjárók, sarlós partfutó,havasi partfutók,  partilile, kis goda, vagy 50 db bütykös hattyú, 2db rétisas, akik úgy ültek a lecsapolás alatt lévő tó közepén egy kövön, mint a királyi pár.......és egy nászruhás kőforgató.
Kívánni sem lehetne jobbat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése