Összes oldalmegjelenítés

2013. december 28., szombat

Ünnepek

Az idei téli szünet maratoni hosszúnak ígérkezett. Jogosan érezhettük, mindenre lesz majd idő, nem kell rohanni, idegeskedni....mert valljuk be őszintén, az ünnepi előkészületek valahogy sokszor így sikerülnek. A nagy bevásárlások, takarítás, és egyebek elveszik a figyelmet egy nagyon fontos dologról, az egymásra figyeléstől.
Találtam erről nem rég egy idézetet:
 "A szeretet mindenekelőtt a csendben való figyelem. Szeretni azt jelenti, hogy figyelsz arra akit szeretsz. "
(Antoine de Saint-Exupéry)
Madarász szemmel nem sok érdekeset hozott eddig az idei tél . Az etető hoz némi változatosságot, zömmel zöldikék, mezei verebek és széncinkék látogatják. Nem túl gyakran, szóval igazán jó képet nem sikerült még készíteni, de érzem eljön majd a pillanat. Legjobb, mikor végre madárnyüzsi van odakinn, én rohanok fényképezőért, ami persze gondosan el lett pakolva. Mire minden a helyén, objektív beszerelve, iso, wb...stb beállítva, a madarak már régen tovarebbennek és azt is elfelejtették, mit ettek.
Az év utolsó gyűrűzéséről hiányoztam, de igazolt távozásom van, hiszen évzáró bulira voltam hivatalos mosogató lányként. ( is)!
 Gondolatban azért ott voltam,mikor egy szép karvaly belerepült a nádasnál lévő hálóba és rákerült a szépen csillogó jelzőgyűrű. ( Elraboltam a képet Milántól, remélem nem lesz mérges)
Rövid beszámolót sikerült kikönyörögni a kubik őrétől, aki ezekkel a szavakkal írta le a jelenséget, amit tapasztalt aznap:
Hát igen jó volt kint lenni a karvaly volt a csúcs.
Fogtunk több madarat is de főként cinkéket, zöldikét, Fekete rigót stb.
Kint voltak Sz. Petiék is meg utánam nem sokkal érkezett Endre.
Beszélték, hogy valaki hiányzik mire rájöttek, hogy te nem vagy ott! :)
A tavon volt rengeteg tőkés réce, Barát récék, Kerce récék 2 db, 1 cigány réce stb.
Voltak Kis kormoránok is. Nagyon szép volt a naplemente mint egy óriási hold lett volna csak
kicsit narancs sárga. Egyik körbe nem volt egyáltalán madár.
Ja lett volna egy ökörszem is . Füles bagoly csattogott röptében a fejünk fölött. Kint volt Anita Lédával most is nagyon reklamált Léda de mikor a telefonomon elindítottam a Héja hangot nagyon figyelt. Az etető már föl van töltve eleinte ott volt több madár majd a nádban. A legkékebb az lehet, hogy Gábornak a biciklije volt.
Ja, ez a mondat a Mi volt a legkékebb? kérdésre volt válasz :) Köszi Ádám !
A karácsonyi vendégségek után egy 6km körüli túrát sikerült tenni a Körtvélyesi területen. Kimentünk a rakodóig egy elég hosszú úton, aminek persze a kutyák örültek leginkább. Igazán multikulturálisra sikerült a túra egy magyar vizsla ( Füge) egy olasz keverék ( Charlie) és egy labrador ( Zsömi) társaságában. 
Szegény Charlie a római rendezett parkok után teli lett bogánccsal:
Persze a fotózás elmaradhatatlan volt, leginkább a mozgó célpontokat, lemenő napot, makroképeket próbálgattam. Meglepetésként elhúzott felettünk egy k. 50 fős daru csapat :) 
Boldog Ünnepeket mindenkinek!


1 megjegyzés: