Összes oldalmegjelenítés

2014. január 26., vasárnap

Ho-ho-ho-hóóóó....


Furcsa dolog az idő. Az biztos, hogy kevés van újabban belőle. Persze mindig is ennyi volt, csak manapság többet akarunk ugyanannyi idő alatt elvégezni. A munkahelyről sokszor egyértelműnek tűnik, hogy email-ben is lehet munkát megosztani, kiküldeni, hétfőre kell, mondjuk például pénteken. Vagyis, micsoda? Ne legyen hétvége? Vagy főzzünk, de közben készítsünk el egy-két beszámolót, tervet...stb. Szinte nincs olyan pillanat, mikor ne legalább két-három dologgal foglalkozunk egyszerre.
Aki a múltban él, depressziós, aki a jövőben, szorong, aki a jelenben, BOLDOG! ( szerintem minden együtt fontos)
 Sok emberrel beszélek újabban, már csak a 8-os osztályokból adódóan, akik tervezgetik a jövőt, próbálják elképzelni az életüket, jövendő szakmájukat. Én meg tanácsolok nekik sok okosságot, de arra jöttem rá, talán legfontosabb az, hogy bízzanak magukban, a döntéseik legyenek 100%-ig a maguké. Persze hallgassák meg azokat, akik véleménye fontos a számukra!
Fontos felelősség a részükre a pontos tájékoztatás, hiszen nem biztos, hogy mindenki tisztában van a saját lehetőségeivel, vagy a számba vehető iskolatípusokkal.A végső döntés azonban legyen az övék, mert akkor tudják magukénak érezni, teljesen elfogadni és küzdeni érte tűzön vízen át! Kívülről nézve a másik embert könnyen elképzeljük valamilyennek, rámondjuk, na ez a gyerek erre és arra lenne alkalmas. Aztán pár év elteltével lehet épp mi csodálkozunk rajta, hogy megváltozott, pedig lehet, csak észre sem vettük, de már akkor is ilyen volt. Vajon mennyiben számít a mi véleményünk a döntésekben? Talán érzik, ha szeretjük őket, teljesen őszinték vagyunk és meghallgatják a véleményünket, de aki nem kedvel, talán még dacból is választ magának olyan iskolát, ami nekünk nem tetszik. Szóval csak őszintén és alaposan kedves, okos felnőttek :)

Ja, azt hiszem pár év múlva sok rendőr ismerősöm lesz. Remélem nem állítanak majd meg szándékosan, csak akkor, ha beszélgetni akarnak velem, és nem a jogosítványomról érdeklődnek majd.<3
Az időre és a pörgésre visszatérve:
A hó pontosan ellenkezően hat az emberre. Ellepi a tájat, puha bársonyos takarójával, mintegy jelezve, emberek, FÉK! Ne menjetek ilyen gyorsan, üljetek le a jó meleg szobában, foglalkozzatok egymással, hiszen kinn minden munka várhat még. A kocsik is lassan mennek, biciklivel nem érdemes útnak indulni, szóval marad a szoba, ahol rengeteg érdekes dolog vár. Megnézhetünk pl. egy filmet, ami valamiért érdekes,( köszi Szabi :) Elképzeltem ezt a házat, furcsa lenne benne lakni, mert minden oldalról üveg. De madarászni jó lenne benne. Egyedül azért nem laknék itt, visszautalnék a félős madarász névre. A postaláda meg? Na de ez egy másik és hosszú történet! Az idő ebben a filmben is érdekes szerepet játszik, megkuszálva alaposan az érzelmi szálakat, de vannak dolgok, ami ellen hiába is ellenkeznénk :)
Köthetünk egy pulcsit, növeszthetjük a szakállunkat ( ha lehet), olvasgathatunk, nézhetjük a hirtelen beköszöntött tél miatt az etetőre gyűlt madarakat.

 Rengeteg vendégünk volt a hétvégén, akik nálunk találtak menedékre és közben pózoltak nekem a gép előtt. A hópihék néha rendesen eltérítették a fókuszpontokat, de érdekes játék volt ez így is. Persze nem ártott volna egy gyors ablakmosás sem, de ebben a hidegben???  Igazán a vasárnapban bíztam, hátha kisüt a nap egy kicsit, mikor épp itt vannak a madarak. Ezt sajna még várhatom, de azért ez a szép fajlista kárpótol mindenért: Széncinke 4, tengelic 6, erdei pinty 10, zöldike 8, vörösbegy 1, balkáni fakopáncs 1, aki után rendesen megy egy kis széncinke és az általa kivájt lyukakat újra átvizsgálja. Mezei veréb 10, balkáni gerle 2. A számok csak hozzávetőlegesek, de mikor egyszerre ment kinn a nyüzsgés, nem tudtam pontosan számolni.  Jó madáretetést mindenkinek:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése