Összes oldalmegjelenítés

2013. április 7., vasárnap

Úszóleckék a kubikban

Na jó, szokás szerint kicsit túlzó ez a címben szereplő kijelentés! De mint minden rendes "nagyon szimpatikus" szenzációhajhász riporter, így én is, kicsit felnagyítja az eseményeket, hogy a kedves olvasó érdeklődni kezdjen :) a téma iránt és alig várja, hogy vajon mi módon is lehet a kubikban úszni, ahol max. térdig érhet a víz. ( Látom a csalódott arcokat....haha)
Ez a kép még a bicikliútról van, kicsit kölcsönvettem, ( remélem nem baj),de mindent kifejező:
Ha jól meggondolom, a hangulat a rengeteg leesett csapadék után tényleg olyan, mint mikor egy áradó folyó az amúgy száraz helyekre is utat tör magának, és meglepve a föld alatti járatok lakóit, bekopogtat hívatlanul.
Nagyon szeretem:

Mit gondolhatnak erről a madarak? Valószínű, őket nem zavarja különösebben, talán még örülnek is neki. Lehet, új fajokkal gazdagodik a kubik, ha a parti madarak felfedezik a remek lehetőséget. Bár csak így lenne!
A nyolcas háló alatt rendesen áll a kb. 30 cm-es víz, a karókat is víz alá kellett beszúrni. Legközelebb Edina innen gulipánt, gólyatöcsöt és sarlós partfutót fog kihozni, egy csigaforgatóval a szárnya alatt, hogy a Molnárabbik Ádámnak is kedvezzünk! Gábor tollgyűjteményének újabb ékes darabjai, két karvaly és egy talán nyaktekercs tolla:

Még befelé úton sikerült lefotózni ezt a kuvikot, aki jobb híján a hódút tartályát nézte ki fészkelő helynek.
Igen változatos volt a mai gyűrűzésen a fogás fajokból, nekem az erdei szürkebegy volt a legizgalmasabb, akiknek, mint megtudtuk Ernától kétféle szemszíne lehet. A fiataloknak szürkés, az öregeknek vöröses barna. Na ehhez azért kell a szakértői szem!!!

 Jó újra látni a vörösbegyeket, barátposzátákat, meggyvágót, csilpcsalp füzikét. Gyönyörű és változatos tollruhában jelentek meg ma a függőcinegék, mintha megtiszteltek volna bennünket az idei gyűrűzésen.Rengeteg a barna rétihéja, vannak barátrécék, tőkések, szárcsa, bakcsók, akiket néhány kivételes látású ember sötétben is meglát távcsővel. 
A hirtelen betörő tavasz, ha lehet ezt már annak nevezni, egyből behozta ezt a változatosságot, máskor kicsit fokozatosabban jelennek meg az újabb és újabb fajok. Persze ez nem baj, végre már, hogy itt vannak és nem kell nekik a hóban keresgélni, bár ezt el ne kiabáljam!
Énekes rigó, kicsit harcias, a farkán pedig részleges albínó jegyekkel:

 Röptető akció, Edina reptérről:
Az úszásra visszatérve idén azt hiszem csak a jó gumicsizmás emberek jöjjenek gyűrűzni, mert vizes zoknival álldogálni nem valami kellemes. Még jó, hogy van egy Megmentő a kubikban, aki eddig a Névtelen nevet szerette volna magának, de sokkal jobban illik hozzá ez a mostani, azt hiszem! Mert cserezoknival rendelkezik, memóriakártyája van, papír zsebkendője, vize, tolla, zsákokat varr, madarakat tart, egyszerre kettőt, ha kell és akkor még nem is szóltam a lányairól, akik nélkül, hogy is lenne ez a gyűrűzés?

Végül még egy újabb legszebb, szép, csodálatos naplemente a kubikban azoknak, akik szeretik :)
A kubik sötétben :) Ááááááá!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése