Összes oldalmegjelenítés

2013. április 21., vasárnap

A fiúk? A bányában dolgoznak


Munkával teli hétvégét zártunk, ha a Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesület aktuális programjait tekintjük. Zöld tudat a Kék tóban címmel a várost sikerült kicsit megmozgatni a Zöld szikla alapítvánnyal közösen.

 Sisegő füzike, újra nálunk:
 Boldog biciklisek jelentek meg a kubikban reggel, madarakra "éhesen" . Mivel negyven körüli embersereg volt, kétfelé vált a csapat. Egyik része a gyűrűzésbe, másik a terepmadarászatba pillanthatott be először. A gyűrűző asztalnál választ kaphattak, miért is kell a madarakat meggyűrűzni és mit is kell figyelni egy-egy madáron. Nagyon tetszett a gyerekeknek, hogy ilyen közelről megnézhették a barátkát, a füzikéket, legtöbben ilyen élményben még nem vehettek részt.


 Sikerült Zoli és Endre segítségével a tavaknál spektívekkel megnézni az ott úszkáló madarakat, feketenyakú vöcskök, szárcsa, a másikon tőkések és barátrécék. Ez sem mindennapos élmény, még sok felnőtt számára sem. Jó érzés, hogy egyre többen megismerik az egyesület munkáját és talán a természethez való hozzáállásuk is előnyösen változik.


Tovább tekerve a bicajokkal a Kéktó volt a következő megálló, ahol a lovak lettek a főszereplők és persze Bence gazda, aki mosolyogva segítette fel a lóra a vállalkozókedvűeket. Csak halkan jegyezném meg, nem volt kötelező ! ( Hhhhhuuuuuhhhhh) Az itteni ménes kondíciója híresen jó, mert a legelő kövér és alkalmas volt a csaták során is egy kis megállóra, a lovak pihentetésére. Igazi magyar fajtákat tenyésztenek itt és szívélyesen fogadják az ide érkezőket.
 
 
 
 
Végül egy szenzációs kép, ami újra csak az aktív hétvége bizonyítéka, hogy ki a legény a gáton? Hogy mit csinál egy igazi VTE-s gyurgyalagfészkelés előtt? A bányában dolgozik!!! (A fotó a fiúktól származik, remélem nem haragszanak érte!) Jajj, most láttam meg, a középső képen egy titkos felirat is van! :)

 
 
Nos, kedves gyurgyalagok, ez a hely igazi szuper költő és lakópark, csak nektek, csak most, akciós bevezető áron.....Érdeklőni.: Helyi csoport  15-nél.  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése