Összes oldalmegjelenítés

2013. január 26., szombat

Hatalmas mancsok a kubikban

Nem kis meglepetésre 2013 első gyűrűzésére 2 db berni pásztor hölgy is megjelent a családjával. Egyikük többszörös díjnyertes a maga kategóriájában, így sokat megtudtunk a tökéletes berni pásztorok külleméről. Persze most nem a kozmetikából érkeztek egyenesen, csak úgy hétköznapi módon, életvidáman, madarászosan. Ahogyan illik!
Először is, minden foltnak tisztának kell lenni ( semmi extra pötty)és jó helyen kell lenni, valahogy így:
Jól látom, kis csipa a jobb szem alatt? Pontlevonás!!!!
A mancsokon papucs legyen! Fehér! Nem éppen praktikus ebben a sáros időben, de nem nagy ez egy kicsit?
Állítólag a karácsonyra váró pulykával ez a játék végzett. Jól eljátszottak, a pulyka, meg a lányok, mert egy leszorítás, egy kis futás, ......váltogatva és a szárnyasnak...annyi. Amúgy nagyon jámborak és jól neveltek.
A gyűrűzésről ki lettek tiltva, amit nem értettek igazán, hiszen mi sem egyszerűbb, megnézzük a madarakat, mérés, gyűrűzés és mehet. Szerencsére vannak dolgok, amik nem változnak, úgy látszik 2013-ban sem. :)
Biztosan sokan vágyakoznak ide, de nem lenne rossz még egy kis napsütés, nyitni-kék, fülemüle, tücsök ciripelés, táráp-táráp- csip-csip....stb. De pssszt! Tudom még tél van és ez is kell!
De néha olyan nehéz várni! Legtöbben cinkék voltak, néhány rigó, fekete és énekes, meg vörösbegy. Egy csonttollú csapat húzott még el felettünk, kb. 25-en. Jó volt kinn, mint mindig!
Van itt azért egy kis kíváncsiság:
Végül mi az, ami egy berniben nem tökéletes? A hullámos fejtető, pötty az orrnál, semmi papucs.
Na de őszintén, van akinek ez a pofi nem jön be?
Vannak szabályok, amiket ki lehet dobni! Nekem tetszik a hullámos fejtető, főleg, ha ilyen cuki a folytatás :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése