Összes oldalmegjelenítés

2012. április 2., hétfő

A Föld órája

 Ezen a hétvégén sajnos elmaradt a várva várt gyűrűzés. Pedig a lombok közül szólnak a csilp-csalp füzikék, énekes rigók. Szürkebegy és barátposzáta is biztosan lenne a hálóban, esetleg nyaktekercs, aki békésen üldögél az ágon a bajszos poszáta barátjával. No és persze várják, hogy megjöjjön a gyűrűzési engedély.

Jobb híján az ízeltlábúakban gyönyörködtünk, meg a tavon időző barát, cigány récékben, a két búbos vöcsökben, akik már szorgosan építik a fás tavon a fészket. Volt még kis vöcsök, és két pár böjti réce.
A séta nem csak nekünk esett jól, de Zsöminek is, aki valóban tudhat valamit a vadászatról, mert egészen lassan odaosont egy fűcsomóhoz, majd felijesztett kétszer is egy szalonkát. Talán erdei lehetett, de csak hátulról láttuk, gyors röptében.( gyenge kifogás, tudom!)

Idei második gólyám! (meg az a két ....darugólya)
Az idei Föld órája nem maradt el feledékenység miatt! :) Néhány ötlet, hogyan töltsük el. Egri csillagok olvasása, zseblámpával.( Gyorsan rájöttünk, ez nem túl jó ötlet!)
Beszélgetés a sötétben. Ez érdekes, mintha lelassulna az idő.
A mécses fénye igazán romantikus. Jó lenne lemérni, hányan csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez. Idén Nyíregyháza volt a befutó a regisztrációk alapján.Ha csak pár 1000 embert ráébreszt ez a felhívás arra, milyen fontos is az energiatakarékosság, már megérte! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése