Összes oldalmegjelenítés

2012. április 22., vasárnap

Végre szét- majd össze-újra szét -és össze- EZ SZÉP!


Nem, nem, nincs semmi baj velem! Sem a blog címével, hiszen pontosan, és tömören kifejezi, ami ma történt. Végre megjött az engedély, és elindulhatott a gyűrűzési "szezon". Az időjárás azonban rendesen eljátszott velünk. Lehet, hogy ez sok embert felbosszantana rendes körülmények között, hiszen nem szeretne felállítani 15 db hálót, majd mikor pont kész összehúzni azokat. Majd újra mindez még egyszer.De hol van itt a rendes körülmény? Ez a hely különleges a szívünknek, és a madarászás is, szóval, szívesen tettük már annak is örülve, hogy végre kijöhettünk.
                                      
  A délután egyértelműen a poszátáké volt, akik hangos csettegéssel jelezték, itt vannak és felkészültek a gyűrűzésre. A bátrabbak már a mindösszesen 10 perce kihúzott hálóba is berepültek, a barátkákból, a félősebbek csak később jöttek utánuk. Kis poszáta, majd másnap reggel mezei poszáta, akit alapos mustra alá vettünk, hátha bajszos tojó lenne. Ki tudja?
Ez egy nagyon cuki kép! Séta közben rengeteg régi- új hang fogadott bennünket, jó volt a nádirigót, a kakukkot, a nádi tücsökmadarat viszont hallani. Ezek szerint nem felejtették el a tudományukat a télen. Én annál inkább, jó lesz az ismétlés madárfelismerésből!
Kerti rozsdafarkú délután és másnap! Kicsit jobbak a fények délelőtt.
Fitiszfüzike és nádirigó, elég nagy a különbség, méretben is.
Fülemüle a terítéken:
Gábor kincsei:Ezek egyszer még sokat fognak érni!
Végül néhány igazán szép pillanat :
És másnap:
A harmat a füvön pont itt csillogott:
Wass Albert, mindig jó ötlet: "Vendég vagy a világban, és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virágja, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik. Igyekezz többet törődni azzal, ami még a világ szépségeiből csodálatosképpen megmaradt, az emberiség minden pusztításai mellett is."

Viszont látásra  :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése