Összes oldalmegjelenítés

2012. március 3., szombat

Odúellenőrzés

 Először voltam odúellenőrzésen a kubiknál, pedig jó párszor volt már ez a program, hála a szorgos odútelepítőknek. Nem elég ezeket ugyanis csak kihelyezni és várni, mikor reppennek ki belőle a fiókák, hanem rendszeresen ellenőrizni kell, mi történik éppen körülöttük. Kora tavasszal, vagyis most túl sok eseményre nem kell számítanunk, de a kb. 20 odúból háromban találtunk éjszakai pihenésre utaló nyomokat, kettőben pedig itt telelő pele nyomot. Sajnos az egyikben egy döglött is volt.
Egy nagyobb fákból álló facsoportban közel egymáshoz három odú is van. Ezekből tavaly már kettőben is költöttek cinkék. Most is körülöttük ricsajoztak őkelmék, két hím és két tojó. A hímek meglehetősen agresszíven viselkedtek, bizonyítandó egymásnak erejüket és valószínűleg a tojóknak is. Kis ideig figyeltük őket, kis híján tolltépkedés lett a csipkelődésből, a földi csatából. Ránk sem hederítettek, miközben az odúkat vizsgáltuk és írtuk fel az adataikat.No és persze a fölöttük köröző Karvaly is elkerülte a figyelmüket, ebből pedig még nagyobb bajuk is lehet!
A kilátónál mozgásra lettünk figyelmesek. A felhordott szalmabála körül egy galamb válogatott, végre valaki, akinek örömet okoz a sok okos ember műve. Gábor sebessége kevés volt, elkapnia nem sikerült.
Végül néhány bizonyíték a tavasz eljövetelére: :)
Barázdabillegetők, csak jó szeműeknek! :)

 Végre,3...2...1...TAVASZ! :) :) :) :) :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése