Összes oldalmegjelenítés

2012. január 28., szombat

Nyílfarkú réce, mi más?

Hosszas nézelődésből állt a mai madarászás a kubikban. Nehezítő körülményként egy darab lihegő, zsömle színű mitugrász kutyával, aki vérbeli vadkacsás hangulatban volt. Nem is értette, miért nem ugorhat egyből a vízbe, hiszen neki ott most rengeteg dolga lenne. Volt is Tőkésréce, Barát rendesen, de én a Nyílfarkút kerestem, ha már itt van a hírek szerint, szeretném is látni.

Sajnos lefotózni nem tudtam, de egy negyedórás kitartó vizsgálódás után a tőkés fiúk között szemem elé került egy előröl feltűnően fehér nyakú példány, sötét háttal. Talán ő lehet az, gondoltam, de csak itthon bizonyosodtam meg felőle.
Körtvélyes felé vettük az irányt a kubikból, gondoltuk, teszünk az ártéren egy kis túrát. A fények nem a legjobbak, de jól esett az egész hetes síma terepen való járkálás után egy kis tereptúra, roppanó gallyak között, utunkat sűrűn keresztező kidöntött fák közt. Állatoknak inkább csak nyomait láthattuk, egy Fekete harkály repült el felettünk.
Ahogy egyre beljebb haladtunk a sűrűben, Zsömi úgy lett egyre izgatottabb. Mint egy igazi erdei vad, megtalálta az ösvényeket és gyakorlatilag néha itt, néha ott felvillanó fejét lehetett csak látni.
A kubikok tavasszal biztosan megtelnek majd, most csak egy kis jeges víz volt, amibe a mi kutyánk Sirilla Zsömle megmártózhatott, feltörve a vékony jeges részt.
Némi zöld a sok szürke és barna közt.
Érdekes formák, színek.
Luxus lakások.
Ebédlő:
Tapogató, halkereső, drótból, gondolom tavasszal használják, mikor a halak kijönnek ívni, de utána minek is kellene elvinni? Na ebből nem sok látszik!
Dr. Fekete kidolgozott rendelője:
Végül a tiszta levegő bizonyítéka, egy kis zuzmó:
Jó lenne tavasszal is visszajönni! Tavasz! Tavasz! Tavasz! Tavasz!Tavasz! Tavasz! Tavasz! Tavasz!
Tavasz! Tavasz! Tavasz! Tavasz!Tavasz! Tavasz! Tavasz! Tavasz!Tavasz! Tavasz! Tavasz! Tavasz!Tavasz! Tavasz! Tavasz! Tavasz!Tavasz! Tavasz! Tavasz! Tavasz!Tavasz! Tavasz! Tavasz! Tavasz!Tavasz! Tavasz!
 :):):):):):):).):):):):)
Tavasz! Tavasz! Tavasz! Tavasz!Tavasz! Tavasz! Tavasz! Tavasz!Tavasz! Tavasz! Tavasz! Tavasz!Tavasz! Tavasz! Tavasz! Tavasz!Tavasz! Tavasz! Tavasz! Tavasz!Tavasz! Tavasz! Tavasz! Tavasz!
:)

1 megjegyzés: