Összes oldalmegjelenítés

2011. augusztus 6., szombat

Gyűrűző tábor a kubikban

Lehetne jobb egy hét annál, mikor délelőtt és délután is van gyűrűzés a kubikban? Elárulom, kevés ennél jobb dolog létezik. Nehéz lenne az összes élményt besűríteni, inkább legyen ez egy kis összefoglalás az érdekesebb fogásokból, szép tájképekből! Mindjárt az első nap reggele. Ha ezen a területen több állat legelészne, lehet, hogy a Pásztormadár, Pgém, esetleg a Szalakóta is tábort ütne itt! ( Kell ide pár tehén!!! Nem tudom M-nak van?) :)
Első érdekesebb fogás a Törpegém, bár lassan menetrendszerű fogásnak számít a nádasban.
Karvalyposzátából csak fiatalokat fogtunk, nekem hiányoztak a különleges sárga szemek, amik a kifejletteket jellemzik. Talán majd ősszel!

Az Erdei fülesből kettőt sikerült most befogni. Lehet, hogy Imi kívánságai mindig teljesülnek? Azt hiszem egy ilyen madár befogása meghatározó élmény lehet bárki számára. Lehet, hogy én is csak egy Barna rétihéjának, egy Bajszos poszátának, meg a Nyaktekercsnek köszönhetem ezt az egész madarászás dolgot? Másfél év távlatából nézve azt gondolom igen ritkaságszámba menő napot fogtam ki az első gyűrűzésnek! A madarak nagyon akarták, hogy itt ragadjak!Remélem nem bánják azóta is!



Ez a naplemente különösen szép volt! Jó volt ott lenni a parton. Csendben nézni, ahogy elbúcsúzik tőlünk és a kubiktól!
Másnap egy Szlovák gyűrűs Nádirigó akadt a hálóba. Ő az első külföldi gyűrűs megfogás ezen a területen. Persze lehet, hogy az itt állomásozó sirályokon is van, de annak leolvasásához is kellene az a bizonyos M.-sziget!

A Füstifecske és Sisegő füzike biztos kezekben, kedvesek a szívemnek. Most többször is fogtunk.
A Meggyvágót csak trükkösen lehet meggyűrűzni!
 Ez a kicsi Cigánycsuk ismét a kedvesek közé sorolta be magát a pöttyös kis fejével!
Íme a Nagy fülemüle, amit sokszor emlegettünk és a sima közötti különbség.


Ez a kis hím Zöld küllő újabb fajként vonul be a  kubikba a gyűrűzött fajok közé, és az általam a kubikban látottak közé is.
Végül egy Tövisszúró gébics festmény, amit még a kubikban kezdtem el. Nagyon élveztem a rajzolást kinn, ülni a fűben, belemerülni a részletekbe és kizárni a világot! Jó lenne párszor ezt is megpróbálni. Sokkal nagyobb élmény a hátteret odakinn készíteni,közben is lehet legalább madarászni.
Úgy szeretem ezt a helyet!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése