Összes oldalmegjelenítés

2011. július 9., szombat

Nyár van, végre :)

A csodaszép hajnalról képek nélkül beszélni elég merész dolog, de megpróbálom. Öt órakor kezdődik szombaton a gyűrűzés, ami azt jelenti, hogy kiérve a kubikhoz éppen akkor ébred a nap. Álmos, szétterülő korongja sötét rózsaszínben nyújtózkodik fölfelé az ég aljáról, lilássá varázsolva az előtte lévő fákat, házakat. Valahogy minden olyan csendes, de reménnyel teli, mint egy  mosoly, ami azt sejteti,  még rengeteg érdekes és szép dolog vár ma. Nem is értem miért nem kelek minden nap ilyenkor?

Jól esett, hogy fázhattam, hiszen az előző napon a forró délutánban másfél órás egészen gyorsnak mondható hálóállításon voltunk túl. A gyűrűzés nyolc óráig tartott, ahol  számomra a legérdekesebb faj a Tövisszúró gébics volt. Összesen a két napon kb. ötven madarat gyűrűztünk meg . Barátposzáta, Nádirigó, Fülemüle, sok Feketerigó, Cserregő, Énekes és Foltos nádiposzáta.  Jut eszembe, aki még nem hallotta:

Belga - Dal a magyar madártani egylethez

 http://www.youtube.com/watch?v=0NRzDF5dN9Q&playnext=1&list=PLF153A098748E9127


Jó volt ismét kinn lenni, és látni a változásokat. Végre találkoztam a kis hattyúkkal, akik még szürkésen, de nagy biztonságban úszkálnak szüleik között. Erdei cankó repült el felettünk, Fattyúszerkő, aki nekem a  csérekre ( pl. Kacagó csér..)annyira emlékeztet, hogy idő kell, mire rögtön rávágom, hogy melyik-melyik. Szépek a Feketenyakú vöcskök, akik a Szárcsák mellett nem látszanak túl vaskosnak. A fiatal Barna rétihéják egészen közelre bevártak, kissé még ügyetlennek tűnő szárnycsapásokkal közlekednek hátul a nádas hálók közelében. Reggel az első ellenőrzésnél egy Nádirigóra, ami már beakadt a hálóba, a szemünk láttára vágott rá egy Erdei füles. Már kezdtem elhinni, hogy ő is meglesz, de egészen ügyesen lepattant róla.Előbb vagy utóbb mindenki megfordul itt a kubikban.

Végül egy kis beszámoló Puszedliről, aki mindeközben szépen kezd felcseperedni és beváltani azt a tulajdonságot, ami már a nevéből is sejthető: LÓGÓFÜLŰ törpe nyúl. Azt hiszem a legkedvesebb nyuszi lett, akit eddig csak ismertem. Szeret mindenkit, lehet simogatni, ha futtatjuk, óriásiakat ugrándozik.Ha nagy lesz, bizonyára belsőépítész, vagy lakberendező válik belőle, mert , már is ügyesen rendezkedik, pakolgat, bizonyos tárgyak csak ott lehetnek, ahova ő gondolja.
Akinek még nincs nyuszija, gyorsan szerezzen magának! Ez már foglalt!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése