Összes oldalmegjelenítés

2014. május 11., vasárnap

Kombé és egyebek

Hihetetlen fordulatokat vesz időnkét az ember élete. Ami eddig fontos volt, azt félre kell tenni, vagy olyan dolgokat kell előtérbe helyezni, amire nem is gondolt. Persze jó, ha van egy fő csapásirány és ez manapság leginkább az érettségi, a felvételi, a ballagás, az év végi hajrá a suliban. Szóval eddig a kifogások, amelyek a blogírástól kissé távol szakítottak. Ja, meg a kertészkedés, ami nagy öröm számomra. Íme egyik kedvencem, egy lilaakác, amit már pár éve kis fává nevelgetek, összetekerve a lenti hajtásokat, mintha a törzse lenne,majd a föntieket koronává metszem:


Fontos, hogy majdnem érett ismerőseinket ne bosszantsuk fel, keressük a kedvüket, ha lehet etessük őket mindenféle finomsággal, hogy legyen erejük a tanuláshoz. Erre egy jó kis recept, ami számomra újdonság volt. Nagyon tartalmas, és finom. Nem éppen könnyű vacsora! Íme, a remekmű: 
A receptet ezen a blogon el lehet érni sok más finomsággal együtt.
http://gabicsek.blogspot.hu/2014/01/kombe.html

Madárszedés méhész módra:
Néhány kellemes madaras képpel folytatnám, mert azért, ha hálót állítani sokszor nem is sikerül segíteni, de azért egy-két órára néha kimegyek gyűrűzni. 
Gombszedés profi módon:
Próbálgatom a fényképezőt, időnként a madárelengedésnél érdekes képek születnek. Gréta tényleg háááá-romra engedte el :)
Macsi és az egerek:
Az esti baglyozáshoz két egérke segíti a csapatot. Ők is önkéntesek, akik azóta már önkéntesen családot is alapítottak Ernáéknál. A fiú a sötét, ő Fagor, ( mint a hűtőgépmárka), a lány nevére sajnos nem emlékszem, de lehetne hófehérke is.  Mocorgásukkal odacsalogatják a fülesbaglyokat és mi meg jól meggyűrűzzük őket. Idén, ha jól emlékszem már a 12. gyűrű került fel bagolylábra. 

Következő gyűrűzésen sok kis látogató lepte el a kubikot, hiszen meg lett hirdetve a gyűrűzés után a fülemülék éjszakája program, melyhez szerencsére hozzájárultak a fülemülék aktívan, mert szépen énekelgettek a bokorban. Itt minden este megy ez a bemutató, jó lenne erre a hangra elaludni néha. Persze bátran a kubikban :)
Közben megszületett egy terv a kubikban lévő szigethez, a kubik őrével közösen: ( EGYSZER úgy is megcsináljuk!)
Jó volt újra kimenni és gyönyörködni a tájban, a sok szép kismadárban ( őszapó, karvalyposzáta, széncinke, nádirigó, feketerigó), száz fölötti számban repültek bele a hálóba.
 Hangmérnökünk munkában:

Elég nagy átalakítás zajlik ismét a területen, remélem nem zavarja meg nagyon az életüket az itt fészkelő apróságoknak és nagyoknak. Még a várost elkerülő út is erre viharzik el nem sokára. Jajj nekünk!
Itt van végre a karvalyposzáta a szép sárga szemével:
 Fülemüle:
 Csani tücsköt fogott, kettőt!

Kubikos, madaras álmokat mindenkinek :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt olvasni Mónika! Volt esemény bőven! "Fontos, hogy majdnem érett ismerőseinket ne bosszantsuk fel" :D Szépek a képek, a fa, a kombé, na meg a szigetes festmény, igazán lenyűgöző! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Zoli!
    Tényleg jó lenne ez a sziget, annyit beszéltünk már róla, gondoltam, megvalósítom. Legalább papíron:)

    VálaszTörlés