Összes oldalmegjelenítés

2012. november 29., csütörtök

Függők a kubiknál

Furcsa dolog a madarászat. Képes annyira megszerettetni magát az emberekkel, hogy szinte részévé válik az életüknek. Csendesen, mint egy éjjeli tolvaj, beoson a szívekbe és ott maradandó nyomokat hagy. Innentől elég, ha csak 5 percre megy ki valaki az udvarra, első pillantásával a madárhelyzetet igyekszik felmérni, vajon van-e valami újdonság a kertben, a bolt előtt, a tornyon, a suliudvaron. Nagyjából minden helyszínen, ahol előfordul egy nap, tudja, hol, milyen fajokra lehet számítani. Sok új élménye lesz, hiszen út közben, ha valahol egy vörösbegy énekelt a bokron, onnantól az a hely megváltozhatatlanul arról lesz híres és ahányszor elmegy arra, eszébe jut, milyen szép is volt ez a pillanat.
Persze ezt a szívbe költözést mások is észre veszik, hiszen nehéz kibírni, ha valami madaras élmény van, azt ne mondjuk el valakinek. Vigyázat! Van, aki ezt nagyon furcsán veszi. Esetleg zavarja, ha mondjuk beszélgetés közben a felettünk elhúzó darucsapatot vizsgáljuk ahelyett, hogy okosan bólogatva őt hallgatnánk. Ajánlott ilyenkor elnézést kérni és felhívni a figyelmét, hogy épp most vonulnak a darvak, úgy látom, szám szerint 354-en. Ez általában bejön. Lelkesedésünk hátha több madarászt is előcsalogat az amúgy átlagembernek gondolt valakiből.
Amúgy szabályok nem nagyon léteznek, kiből lehet madarász és kiből nem, mert ismerek barna, és kék szeműt is. Láttam már nőt, férfit és gyereket is....biológust és nem biológust........méhészt, és nem méhészt.....fültágítóst és a nélkülit  :)........robogóst és biciklist.......barkácsprofesszort és másokat....szóval szabály, hogy nincs szabály.
Lehet ezt abbahagyni Pista bácsi? Dehogyis!!!

Ami talán egyértelműen mutatja, hogy valami megváltozott, hogy az illető képes minden más dolgát félretéve a kubikba rohanni, ha azt az üzenetet kapja: "Jegesréce a fás tónál!" :)
Egy igazi különlegesség. Ádámtól kölcsönözve pár információt:  Ez a sarkvidéki elterjedésű  récefaj szórványos téli vendég hazánkban, és ilyenkor is különösképp a Dunát és a Balatont keresi fel, a Dél-Alföldön egyenesen ritkának mondható. No és pont nálunk időzik!!!!
----------------:)-----------------:)-----------------:)------------------:)-------------------------:)                                                                     
Remélem marad még itt egy ideig és ha a hímet is magával hozná, az lenne ám az igazi.
Köszi a képeket :) a távcsövet :) a spektívet :) .....az üzenetet :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése