Összes oldalmegjelenítés

2012. szeptember 17., hétfő

Újabb rohanás a kubikba!

Madarász körökben, ha van egy érdekes faj befogva, rögtön terjed a híre és aki teheti eldob mindent a kezéből és indul a tetthelyre, megnézni, fotózni a madarat. ( Gábor biciklije, keze....ÁÁÁÁÁ! most vettem észre)
 Vasárnap délelőtt így volt ez a kubikban is, mivel a múlt heti lappantyú ismét berepült az egyik hálóba.Köszönjük Ernának az üzenetet és a befogást a kilencesből! Miért ilyen érdekes ez a hír? Először is irtó ritkán lehet ezt a madarat látni és legutóbb az esti zseblámpás fényben is látszott, hogy nagyon szép a mintája, de reggel, igazán különleges élmény látni egy Lappantyút.
Nagyon szép és aprólékos a minta a hátán lévő tollakon.
Jól körbenézegettük, megfogtuk, majd mehetett útjára. Meglepő, milyen harcias volt a kézben, nagyokat fújt és többször is kitátotta valószínűtlenül nagy száját.

Visszaugorva kicsit az időben a szombat délutáni gyűrűzés számomra kicsit rövid volt, de a kubikban mindig jól esik sétálni.Egész hétvégén fájt a torkom, ...stb. gondoltam ezen csak segíthet egy kis madarászás. (és tényleg, még most is fáj, de legalább vidám vagyok!) Fogásként barátposzáta, foltos nádiposzáta, énekesrigó, kis poszáta, mezei p. volt a jellemző. Volt pár újonnan érkező,  akik arcán látszik, milyen jó is elengedni egy madarat.

Ha valaki látni szeretne lappantyút, ki kell jönnie a kubikba :) talán még itt lesz egy ideig. Ja és Jégmadarat is hallottunk szólni! A padon ülni nem volt idő, de nem lehet mindent egyszerre, máskorra is hagyni kell valamit!
Petitől megkaptam a képet, amit a kettővel előbbi blogból kihagytam, ha érdekel valakit nézze meg !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése