Összes oldalmegjelenítés

2012. július 17., kedd

Túl a 100-on

 A hétvégi gyűrűzés nem csak a minőségről, hanem a mennyiségről is szólt. Viszonylag kevés olyan hétvége van, mikor a gyűrűzött madarak száma eléri a százat, sőt meg is haladja. Bocs, de a végeredményt nem tudom pontosan. Pénteken délután végre kicsit enyhült az idő és a felhők is megjelentek. A hátsó tóhoz sétálva 27 Nagy kócsag és 6 Szürke gém repült fel.
A hattyúk a fás tavon időztek, a kicsik is valahogy előre totyogtak. Rengeteg volt a Kis kormorán és a Bakcsó. Persze a búbos család is a szemétkupacra sem hederítve vidáman úszkált.
A  hálóállításon hihetetlen ügyetlenséggel fogtam hozzá a munkához. Persze ez a nap azt hiszem nem az enyém volt. Leégettem a szám, rossz sorrendben tettem fel a hálók gumigyűrűit, utána még a kikötöző zsinórt is újra kellett kötni miattam. Kétszer is. Na, de utána nagyon figyeltem és behoztuk a lemaradást.
Ez a tövisszúró, meg mintha kacsatalpakon járna.

A héten még egy szike bevágást és egy klasszikusnak mondható gereblyés esetet tudnék felsorolni, mikor az ember először nagy hirtelenséggel leteszi valahová azt a bizonyos kerti szerszámot, majd megfeledkezve róla kicsit később arra sétál, rálép a fokaira nagy lendülettel, mire a nyele alaposan halántékon vágja. :)))
Szeretem ezt a látványt a hosszú árnyékokkal.Ez meg már a reggel:

Szóval lassan nincs rajtam olyan pont, ami nem emlékeztetne valamire.Még szerencse, hogy a madarak a kubikban nem törődtek velem, csak úgy szálldostak be a hálóba.Barátposzáta, kis Fülemüle, Tövisszúró gébics, Rigók (fekete), Tücsökmadár, rengeteg Zöldike a nádban, Széncinkék, legnagyobb meglepetés két hím Kis fakopáncs, a kilences hálóban, majdnem egymás mellett. Gondolkodtunk, szóljunk-e Ernának, vagy meglepetés legyen a zsákban, de csak elmondtuk, ha valaki szeretné megnézni, ki tudjon még jönni. Kivételesen fantasztikus csapatot alkottunk gyermekeimmel, akik koránkelés ide vagy oda eljöttek velem madarászni. Nóri már egészen ügyes a madárszedésben. Szabi szerint a madarak olyan puhák, mint a nyúl, mármint az otthoni. Akinek folyton változik a neve, jelen állás szerint, mivel fiú, ezért egyszerűen BAK-nak hívjuk, vagy teljes neve Johann Sebastian Bak.Néha eljátssza neki a paraszt kantátát és  erre a nyúl rendkívül megelégedetten néz.
A tücsökmadár jellemzője, hogy az alsó farokfedők nagyon hosszúak.Ezen egész jól látszik.
 Jó lenne, ha a szemét ügyben sikerülne valamit előre lépni, megpróbáltam az önkormányzatot újabb irányból támadni, talán sikerül, de nekik ilyenre külön pénz nincs. De próbálják!

Kedves szemetelő, nem is gondolnád, milyen sokszor eszembe jutsz!!! Szívesen kihívnálak egy ping-pong meccsre, aki veszít, az takarít!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése