Összes oldalmegjelenítés

2011. szeptember 26., hétfő

A Fehér-tó mindig jó ötlet

 A mostani hétvége elég pörgősre sikerült. Bár a kubik kimaradt belőle, volt helyette sok jó barát, gyönyörű saláták, paradicsom zsonglőrök, egy szelíd vadász, egér a pad alatt ( akitől nagyon féltem!),pöttyös ruhás óvodások, és sorolhatnám. Minden, ami  ráébreszt arra, hogy vannak fontos és kevésbé fontos dolgok az életben. Mindenki tetszése szerint válogathat.A sor végén a Fehér-tó, ami persze egyáltalán nem utolsó a sorban. A fáradtság ellenére kimentem és persze ezt a döntést még soha nem bántam meg!
A madármegfigyelést a legjobb az éppen aktuálisan lecsapolás alatt álló tavon kezdeni, mert itt a kifolyó vízben rengeteg hal marad a halágyban, odacsalva ezzel a közelben lévő madarakat. Itt Kárókatonákat láttunk, zömmel nagyokat, de néhány kicsi is volt. Vajon meg tudják különböztetni őket halőrök, akik a tó körül lőhetik a nagyokat? De a kicsik védettek itt is.Beljebb haladva több üresen álló függőcinege fészek is utunkba akadt.  Szépen megmaradtak a bejárat is egészen jól látható mindkettőn. Ha valaki látni szeretne, fűzfákat keressen vízparton!! Talán szerencséje lesz.
Mivel a tó hatalmas volt, próbáltunk körbejárva minél közelebb kerülni a közepén sütkérező, keresgélő hatalmas egyedszámú madárcsapatnak. Bíbicek, Pólingok, Sárszalonkák, Erdei- Billegető- Szürke cankók, akik többször is hallatták jellegzetes hármas tagolású hangjukat fejünk felett elrepülve. Ez a legnagyobb a cankók közül, tudtam meg Ádámtól, aki most is lazán ismerte fel a környék "szárnyasait".
A tó túloldalára is átsétáltunk, ahol egy három szintes kilátó van. Milyen jó lenne ez a kubikban! No meg az egyik tavat is lecserélnénk erre a lecsapoltra. A szárazság gyönyörű rajzolatot mar a földbe. Sirályok ücsörögnek rajta, meg egy billegető cankó keresgélt erre hosszasan.
Tetszettek még a darvak, akik rendkívül testesek a többi madár között, a spektíven egészen jól kivehetőek.

Közöttük két Barna rétihéja volt, az egyik egészen sokáig fogyasztott egy sirályt. Kanalasgémek, Nyílfarkú récék, Pólingok, Guvat szaporította még az amúgy is színes palettát. Jégmadár, Kisposzáta, Kékcinege a bozótból jelzett.

Sajnos a gépem ennél jobban nem hozza közel a másik irányban lévő látványt, legközelebb combig érő gumicsizmában, vagy lessátorban kellene próbálkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése