Összes oldalmegjelenítés

2010. december 31., péntek

Téli gyűrűzés

 Ha a kubikba indulok, mindig ott jár a fejemben, vajon milyen madarakat látok majd?
Jóleső izgalom fogott el most is, mikor a gyűrűzésről hallottam.Télen biztosan másképp mozognak a madarak, talán jobban meg lehet őket figyelni. Az etető körül biztosan sok lesz a madár.
A hálókat előző nap ebéd után állítottuk fel. Kettőt az etető közvetlen közelébe, és még egyet-egyet a bokros részhez, meg a nádasba.Nagyon szép volt a táj.Olyan tiszta, egyértelmű, minden színes díszétől megfosztott, de mégis szép.  A bokrok között meglepett a csend, ahogy a hóval takart ágak összeborultak a fejünk felett. Ha muszáj lenne kinn éjszakázni, valószínűleg egy ilyen helyet keresnék magamnak.Persze előbb egy kis bátorságot is  gyűjteni kellene!
 
Van egy kedvenc padom , itt képes lennék órákat üldögélni! Pár embert odaengedek, de csak, ha szereti a ragadozómadarakat távcsővel nézni, jóban van velem és nem szemetel!!!

A hálók felállítása jóval több időt vett igénybe, mint év közben, mert utat kellett csinálni mellette. Sok behajló ág is volt a hó miatt. De megérte, már aznap sok cinkét fogtunk, a bokrok között meg Fenyőpinty volt a számomra legérdekesebb, eddig még nem látott faj. Függőcinkék, fenyőrigók, zöldikék csapatát láttuk még, de ezekből most nem fogtunk be.

A másnap korai kezdésből számomra csak 10 óra lett, de jól esett újra kimenni, most már inkább csak fényképezni, és jégen csúszkálni a mélyebb részeken. Megtudtuk, hogy jó egymástól távolabb lenni a jégen! Különben képes betörni! Eközben egy meglehetősen áthűlt levelibéka is előúszott a jég alól.Jó lenne minden napot itt kezdeni! Lehet, hogy megunnánk.....? (Nem hiszem!)




 Madarakban gazdag, boldog új évet mindenkinek!
Mónika


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése