Összes oldalmegjelenítés

2014. december 12., péntek

Holnap szombat és suli

Van néhány elképzelésem a munkanapok áthelyezésének fontosságáról, de csak egyet szeretnék megosztani mindenkivel: Nincs semmi értelme! Aki egyetért, nyugodtan olvashat tovább, mert a barátomnak tekintem :)
Kubik átadó ünnepség, szintén egy szombat, de kicsit másként.
 Egyszerűen nem értem és nem is fogom megérteni, minek az egész? Ki akarja elhitetni valakivel, hogy hasznos? Tudna olyan gyereket mutatni valaki, aki tanulni akar, vagy tud a hétvégén az iskolában? ( Képeket a szerkesztőségbe kérnék!)
Egy  holnapinál sokkal jobban sikerült szombati programra ugranék, ami hogy, hogy nem, kötődik a madarakhoz. Hiába a szünet a blogban, a madarász kedv azért nem lanyhul. Első alkalommal jött ki a kubikba néhány, azóta már vérbeli madarásszá változott gyerkőc. A junior madarász csapat.
Öröm volt látni, ahogy kezdenek beletanulni a munkába és hangot is adtak a rácsodálkozásnak, amit szerintem első alkalommal mindenki megtapasztal, aki fogékony a témára. Furcsamód, másodszorra, mint valami tapasztalt tudományág művelője jön már ki az ember, sokadjára járva a rácsodálkozás már inkább annak szól, milyen jó is idekinn, és miért nem jövünk többször,de ez gondolom így természetes.
Egészen remek fogás volt, hiszen szeptember lévén az átvonulóban lévő fajokból is sikerült fogni, de volt itt kékcinke, igen csípős képviselője, feketerigó, vörösbegy, zöldike, és egy későn beérkező szajkó, aki bevonzotta a baglyokat is a sötétben a hangjával. Gyönyörű ez a madár.
Szóval új kis tagokkal bővült a csapat, lelkesedésük remélem sokáig tart majd. Ja és úgy tűnik fontos, hogy ne csak a madarász, hanem a kedvese is szeresse a madarakat, mert ha ez nem jön be, akkor bizony hamar eltérül a figyelem kedvenc időtöltésünkről. ( Szia Imi:)
Jó látni az új arcokat és az új kilátót a kubikban, ugye nem viszi haza senki !!!
Üdvözlet a legkisebb madarásznak, aki már az anyuci pocakjában kirándult a kubikban, most ellenőrizte a Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesület munkáját és a héjával is megismerkedett :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése