Összes oldalmegjelenítés

2011. december 18., vasárnap

Baglyok a főtéren

A főtér forgatagába kisebb feltűnést okozott csapatunk, távcsövekkel, biciklikkel, jegyzetfüzettel a kézben. Célunk az Erdei fülesbaglyok éjszakázó helyeinek feltérképezése Vásárhelyen, kapcsolódva egy országos kezdeményezéshez.. Általában ezek a madarak télire behúzódnak a város központokba, nagyobb fenyők, nyírfák rejtekébe, ezen helyek pontos megjelölése és a madarak számlálása a feladat .
 Ezen a fán éppen hetet számoltunk meg, az előtte lévő fenyőn kilenc ült. Jellemzően egy csoportban alszanak a fákon, ami alatt a bagolyköpetek árulkodóak.
Olyanok a fákon, mint egy-egy hatalmasra nőtt toboz. Távcsövet érdemes vinni, mert nagyon el tudnak bújni a kíváncsi szemek elől.
Zsömit is be akartuk tanítani bagoly kutatásra, de ő inkább az egyéb illatokkal volt elfoglalva. A város legelegánsabb szállodája előtt pedig a mai túra emlékére elhelyezte egyedi szagmintáját, amit kénytelen kelletlen mi gyűjtöttünk be.
Szerencséje, hogy imádjuk.
A népkerti részhez sétálva még a házasságkötő teremnél találtunk baglyokat.A sarkon van két tuja, azon volt három. A játszótéren nem találtunk, bár ekkorra eléggé beesteledett.




Ha valaki ismer még ezeken kívül bagolyszállásokat, szóljon!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése