Összes oldalmegjelenítés

2011. február 17., csütörtök

A fák doktora és a diófa

A mai írásomban egy kicsit inkább a festés lesz a középpontban.

A témaválasztás: Nálam mindig köze van a témának a mindennapokhoz. Az aktuális kedvencek, újonnan látott fajok, egyedi kérések, esetleg hőn áhított madarak. Jelen esetben a Nagy fakopáncsra nekem volt szükségem. Megtetszett egy képen ez a példány, de zavart, hogy a híres fák doktora olyan helyen volt lefotózva, ahol még véletlenül sincs kezelendő fa.


Átalakítás:egyre fontosabbnak gondolom, hogy egy állatot a neki megfelelő, jellemző környezetben kell ábrázolni. Ekkor jutott eszembe, hogy nem is lehetne jobb alanyt választani háttérként a házunk előtt álló diófánál. Többször is gondoltunk rá, hogy ki kellene vágni, mert nagyon rossz a diója , szinte feltörhetetlen.De megkegyelmeztünk neki a sok madár miatt. Szeret itt vizsgálódni egy Balkáni fakopáncs pár is, tehát jól érezné magát itt a képen látható is.

Az akril : szeretem ezt a festéket, nem túl régen használom, de mindig meglep, milyen élénk színeket lehet vele fel rakni. Csillognak a madárszemek, amit ceruzával hiába is próbálnánk.Ha akarom, össze is folyathatom sok vízzel, de sűrűn használva élénk, csillogó, mint az olaj. Szóval mindenkit bíztatok, próbálja ki!


Nagy örömömre, miután áthelyeztem a madáretető alá az itatót, rájárnak a madarak. Íme, remélem jönnek nyáron is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése