Összes oldalmegjelenítés

2012. május 14., hétfő

Fülemülék éjszakája

A Magyar Madártani Egyesület a Madarak és Fák napjáról egy rendezvénysorozattal emlékezik meg évek óta. Ez a fülemülék éjszakája. Ő az a madár, aki kitartóan fújja gyönyörű dalát, egész este is akár, így könnyen meghallható erdős, bokros részeken. Persze nem is kell estig várni, a kubikban gyakran hallható ez a külsőleg nem is olyan pompázatos madárka.

Na, de nem lehet ám csak úgy nekiesni egy ilyen fülemülés estének! Először rá kell hangolódni. Be kell barangolni párszor a bokrok alját. Madarakat kell meggyűrűzni, el kell engedni véletlenül a zsák szájából egy cinkét, akit először fantasztikusan ügyes mozdulatokkal, mesteri módon és gyorsasággal kiszedtünk a hálóból.( Fotómelléklet nincs!) Kell egy karvalyposzátát fogni, aki gyönyörű sárgás szemével előcsalogatja a fülemülék hangját.
 Ez nagyon szép kép lett, látszik, hogy nem én fotóztam!
Ezután jön a cinkeodúk ellenőrzése, amit a fülemülék a bozótból figyelnek és hangjukat próbálgatva elmagyarázzák, hogy igyekezzünk, a szülők már jönnének vissza!
Ha mindez meg volt, jöjjön a legfontosabb összetevő, egy kutya, akinek legalább 10cm-es bőrfelesleggel kell rendelkeznie!!! Ez jó lesz:
Próbáljuk megnyugtatni, lefektetni és felkészülve az éjszakára mély álomba meríteni. Vigyázzunk, a farkát még véletlenül se csípjük oda semmihez, ezzel az egész akció sikerét tennénk kockára! Minden erre alkalmas tárgyat és embert helyezzünk távolabbra!
 Ugye milyen édes:
Minden összeállt, kezdődhet az ének!!!
Ha ez a kép tárul eléd a kubikban, azt ajánlom tekerj gyorsan a biciklivel! :))




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése