Összes oldalmegjelenítés

2012. december 22., szombat

Madarászás: 1-es

Biztosan ismerős az érzés,  mikor a karácsony előtti vásárlási forgatagban előszeretettel használják a személyes zónádat ismeretlen emberek.Oldalba löknek véletlenül és persze észre sem veszik, mert annyira sietniük kell a bevásárló kosarukkal. Ha meg akarsz nézni a polcon valamit, először várnod kell! De legjobb,ha inkább segítesz szegény  bácsinak eligazodni a szárnyas fűszerkeverékek birodalmában, mert így mindenkinek jobb lesz. Egészen be lehet szédülni egy ilyen hosszas bolt járásba, nem is értem, még hogy a nők szeretnek vásárolni? Vagy velem van valami baj már megint.
Szóval ezek után a lehető legjobban azt a pár szabad órát vártam, melyek kissé zúzmarásan, de annál kellemesebben teltek. Az egész területen csak pár ember, azok sem tolnak maguk előtt semmit, nem akarnak a lábamra lépni. (Legalábbis remélem!)
 A hálóállítás ma nem volt túl nehéz, a fagyosnak hitt talaj nem is volt olyan kemény, a vasak és botok egész jól megálltak benne. A téli etetés is megkezdődött. Gréta rengeteg sütivel érkezett. Garantált  a 8-as zsír a madarászok körében! De a tízes hálónál is igen nagy volt a cinke és zöldike forgalom.Gábor minden héten kimegy és 15 almát elhelyez a hálóhelyek közelében.Persze ez a beetetés kicsit a hálóknak is szól, de szerintem ez a  rigókat nem zavarja, sőt még biztosan hálásak is érte.
 Az első kör igazán sok madarat hozott. Erdei pinty is jött. Mindegyik háló kitett magáért, mintha csak ezzel köszöntené a rég látott  gyűrűzőket. Egész jó volt a fajok összetétele is, hiszen a nagy mennyiségű kék cinege mellett szénc., zöldike, mezei veréb, őszapó, meggyvágó is megjelent. Olyan jó volt őket újra látni, és hallani a kubikban. A hangja egy csonttollúnak is bejött, ehhez persze kellet a segítség!
Madárszedés, írás, amíg lehet kesztyűben:


A madarászás 1-es a hangoskodóknak szól, mindenki vegye magára, akinek kell! Amúgy az osztályozás téli szünet miatt elmarad. Mindenki gyakoroljon szorgalmasan, házi feladat:  madáretetés, terepmadarászat, aki beszámolót készít, szívecskés piros pontot kap!
 Köszönöm szépen ezt a szép meggyvágót :)

Kellemes Ünnepeket!